Obavijesti

Sport

Komentari 2

Sigurdsson: Nisam otpisao Gojuna i Karačića, samo želim vidjeti neka nova lica...

Sigurdsson: Nisam otpisao Gojuna i Karačića, samo želim vidjeti neka nova lica...
6

Hrvatska se okupila zbog nastupa na Gjensidige kupu u Oslu, gdje će igrati protiv Argentine, Danske i Norveške. Izbornik aktivno uči hrvatski

VIDEO

U zagrebačkom hotelu Westin okupila se hrvatska rukometna reprezentacija. Atmosfera, usudili bismo se reći, godinama nije bila bolja. Prodisali su svi dolaskom islandskog stručnjaka Dagura Sigurdssona, a pomogli su i dobri rezultati reprezentacije u zadnje vrijeme, odnosno, uspješno odrađene kvalifikacije za Olimpijske igre.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Okupljanje hrvatske rukometne reprezentacije uoči nastupa na turniru Gjensidige Cup 2024. 02:36

Sigurdsson: Ponovno imamo malo vremena

Osmijesi, zagrljaji, zafrkancija. U jednom trenutku izgledalo je kao da su dečki na maturalcu ili kakvom izletu. A da ne bude pretjeranog opuštanja, pobrinut će se baš spomenuti Sigurdsson. Hrvatska se okupila zbog nastupa na Gjensidige kupu u Oslu, gdje će igrati protiv Argentine, Danske i Norveške. Izbornik aktivno uči hrvatski. Pozdravio je okupljene na hrvatskom: "Dobar dan!".

- Ponovno imamo malo vremena. Imat ćemo u Zagrebu tri treninga i onda letimo u Norvešku. Čekaju nas na turniru sjajni protivnici i bit će nam to dobra uvertira i prvi dio priprema za Olimpijske igre. Prilika za igrače? Ma, uopće to ne gledam kao na audiciju za pojedine igrače za Igre. Najvažnije mi je da radimo na igri, da vidim da se cijela momčad razvija i da napreduje. Važan nam je i rezultat - rekao je u uvodu izbornik.

Zagreb: Okupljanje hrvatske rukometne reprezentacije uoči nastupa na turniru Gjensidige Cup 2024.

'Nisam otpisao Gojuna i Karačića'

Izbornik je za ovu akciju pozvao 21 igrača. Nova su imena u odnosu na dva posljednja okupljanja, Europsko prvenstvo i olimpijske kvalifikacije, desno krilo Fran Mileta koji će uskočiti umjesto Filipa Glavaša, povratnik David Mandić koji će dobiti priliku umjesto Lovre Mihića, Ivano Pavlović koji mijenja Igora Karačića te kružni napadač Ilija Brozović...

- Pozvao sam pet novih imena za ovo okupljanje. Uglavnom mladih. Želio sam im na taj način pokazati da gledam i njih. Tko znam, možda netko na ovim pripremama od tih novih lica i iznenadi i nametne se. U glavi imam već 13-15 igrača za Igre - dodaje Sigurdsson.

Tražimo jednog igrača u sredini obrane...

- Jakov Gojun i dalje je u mojoj glavi. Nisam ga sad poveo. Međutim, kažem, htio sam malo promiješati karte, vidjeti i neke druge igrače. Nije nitko otpisan, nije ni Igor Karačić - spremno će Islanđanin.

Poznat raspored rukometaša na OI u Parizu: Dva susreta ujutro
Poznat raspored rukometaša na OI u Parizu: Dva susreta ujutro

Šoštarić: Sigurdsson puno očekuje od nas

Mario Šoštarić (31) najavio je turnir. Nasmijao se na nadimak Super Mario, koji su mu nadjenuli zbog sjajnih realizatorskih sposobnosti s krila.

- Nasmijani smo, spremni na rad, želimo posložiti još neke stvari. Igramo protiv jakih protivnika i možemo puno ostvariti, vidjeti gdje smo. Kroz utakmice ćemo se uigravati, prijateljske utakmice su jako dobar trening. Radit ćemo puno rotacija. Jaki protivnici dat će nam sliku što moramo popraviti. Moramo puno raditi da dođemo do nivoa koji izbornik Dagur Sigurdsson očekuje od nas. 

Proširio se kadar, tu je nekoliko novih lica...

- Imamo puno kvalitetnih igrača i drago mi je da to je tako u Hrvatskoj. Jedva čekam vidjeti nove dečke. Svi koji su tu, kvalitetni su. Izbornik za svakog pozvanog igrača ima neko pokriće.

Zagreb: Okupljanje hrvatske rukometne reprezentacije uoči nastupa na turniru Gjensidige Cup 2024.

Jelinić: Čeka nas upoznavanje s izbornikom

Marin Jelinić (27), lijevo krilo, također je jedan od iskusnijih u našoj selekciji.

- Kraj je sezone, ali za reprezentaciju uvijek ima snage i volje. Sedam dana je okupljanje, pripremanje. Dobro ćemo to iskoristiti za nadolazeće OI. Čeka nas dug period priprema i upoznavanje momčadi s izbornikom. Vidjet ćemo što želi od nas, što očekuje, kakvi su zahtjevi...

Najavio je turnir u Norveškoj.

- Bit će jako zahtjevno, igraju se tri utakmice u četiri dana. Bitno je da svi ostanemo zdravi. Iznimno jaki protivnici, neki će nas možda čekati i na Olimpijskim igrama. Dogovorit ćemo se s izbornikom što ćemo i kako raditi pa ćemo vidjeti gdje će nas to odvesti.

Zagreb: Okupljanje hrvatske rukometne reprezentacije uoči nastupa na turniru Gjensidige Cup 2024.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja
ČUDESAN MEČ U RIJADU

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja

Prvi put nakon 25 godina dobili smo apsolutnog prvaka u teškoj kategoriji, a tu laskavu titulu u Saudijskoj Arabiji osvojio je Oleksandr Usik koji je podijeljenom odlukom sudaca slavio protiv Tysona Furyja

Gdje gledati Fury - Usik: Sve što trebate znati o meču stoljeća
SVE O BORBI

Gdje gledati Fury - Usik: Sve što trebate znati o meču stoljeća

Prema saznanjima Fury će za borbu zaraditi 105 milijuna dolara, dok će Usik zaraditi 45, ali od toga će donirati milijun i pol dolara za Ukrajinu
VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu
GOLIJADA U KOPRIVNICI

VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu

U sadržajnoj utakmici 35. kola HNL-a palo je pet pogodaka. Dinamo je gubio pa okrenuo, a na koncu do slavlja stigao u 93. minuti. Šansu su dobili juniori i rezervni igrači, a debitirao je sin trenera Sergeja Jakirovića