Obavijesti

Sport

Komentari 54

Nakon svih turbulencija, Hajduk počeo i izbacivati igrače iz momčadi! Čija je to bila odluka?

Nakon svih turbulencija, Hajduk počeo i izbacivati igrače iz momčadi! Čija je to bila odluka?
8

Uz najveću gledanost i atmosferu kojom se diči, Hajduk je na Poljudu osvojio 11 bodova manje nego Rijeka na Rujevici i osam manje nego Dinamo u Maksimiru! Od 15. ožujka kod kuće je pobijedio Rudeš i pet puta izgubio!

VIDEO

Pokušavamo uvesti standarde ponašanja i neke stvari koje su važne za funkcioniranje kolektiva, da se svi pridržavaju istih pravila. Njih dvojica 'iskočili su iz tračnica' i udaljeni su za ovu utakmicu te se od utorka vraćaju u momčad.

Tako je trener Jure Ivanković objasnio izostanak Emira Sahitija i Ismaela Dialla iz kadra za utakmicu protiv Varaždina. Jasno je rekao da nisu ozlijeđeni, kao što je jasno i najavljujući utakmicu rekao da Laszlo Kleinheisler, zvučno zimsko pojačanje, u posljednjim utakmicama nije ulazio u igru jer je to bila njegova, trenerova odluka.

Pokretanje videa...

Poljud nakon Hajduk - Varaždin 0-1 00:30

Je li Ivanković, privremeni trener, bez licencije, zaista toliko moćan? Ili samouvjeren da će ostati na klupi i iduće sezone pa si uvodi autoritet i čisti svlačionicu? Jer grijesi dvojca kojeg je privremeno izbacio iz momčadi navodno nisu tako veliki, štoviše, nisu napravili ništa što u Hajduku igrači ove sezone nisu radili. Samo su Ivan Leko i Mislav Karoglan to tolerirali. Ili nisu vidjeli.

Ili su to potezi predsjednika Ivana Bilića i(li) sportskog direktora Mindugasa Nikoličiusa, koji se noktima drži da ne sklizne u ponor kad krene zbrajanje koliko je novca izbio Hajduku iz blagajne za skupe zvijezde s kojima je u nedjelju i matematički zacementirao treće mjesto? Opet s debelim zaostatkom za Dinamom...

Split: Hajduk i Dinamo susreli se u 28. kolu  SuperSport HNL-a

Od nikad skuplje momčadi, nikad više zvijezda i top klasa u svlačionici i nikad veće šanse da osvoji naslov u zadnjih 20 godina, Hajduk je u mjesec dana došao do sezone bez trofeja, smjene predsjednika, smjene trenera, sad i izbacivanja igrača iz momčadi. A ono čime se najradije diče, navijači, kao da su samo uteg u cijeloj priči.

Doista, ako pogledamo domaće utakmice, "bijele" je u prosjeku gledalo 23.066 gledatelja, ne računajući u prosjek dvije utakmice pred praznim tribinama, zbog Torcidina divljanja nakon poraza od Dinama. A Hajduk je u tim susretima 11 puta pobijedio, jedanput remizirao i čak osam puta izgubio! Ove godine učinak je poražavajućih četiri pobjede i šest poraza na Poljudu, a od 16. ožujka Hajduk je kod kuće pobijedio Rudeš i pet puta izgubio! Od Lokomotive, dvaput Dinama, Osijeka pa Varaždina.

Split: Hajduk i Dinamo susreli se u 28. kolu  SuperSport HNL-a

Uz tako vruću atmosferu i odlično spunjen stadion, Hajduk je kod kuće osvojio čak 11 bodova manje nego Rijeka na Rujevici i osam manje nego Dinamo u Maksimiru. Dok je u gostima osvojio više bodova nego Rijeka i šest manje nego Dinamo, uz utakmicu manje.

A tu je i faktor Livaja. Jer svaka čast Perišiću, Brekalu, Kaliniću..., Hajdukova se igra vrti oko Livaje. S njim u momčadi "bijeli" su ove sezone pobijedili u 18 utakmica, triput remizirali i osam puta izgubili u svim natjecanjima, a bez njega imaju četiri pobjede, remi i četiri poraza.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja
ČUDESAN MEČ U RIJADU

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja

Prvi put nakon 25 godina dobili smo apsolutnog prvaka u teškoj kategoriji, a tu laskavu titulu u Saudijskoj Arabiji osvojio je Oleksandr Usik koji je podijeljenom odlukom sudaca slavio protiv Tysona Furyja

Gdje gledati Fury - Usik: Sve što trebate znati o meču stoljeća
SVE O BORBI

Gdje gledati Fury - Usik: Sve što trebate znati o meču stoljeća

Prema saznanjima Fury će za borbu zaraditi 105 milijuna dolara, dok će Usik zaraditi 45, ali od toga će donirati milijun i pol dolara za Ukrajinu
VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu
GOLIJADA U KOPRIVNICI

VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu

U sadržajnoj utakmici 35. kola HNL-a palo je pet pogodaka. Dinamo je gubio pa okrenuo, a na koncu do slavlja stigao u 93. minuti. Šansu su dobili juniori i rezervni igrači, a debitirao je sin trenera Sergeja Jakirovića