Obavijesti

Sport

Komentari 9

Hrvatska nakon 21 godine nema tenisača u svjetskih top 50!

Hrvatska nakon 21 godine nema tenisača u svjetskih top 50!
3

Od travnja 2003. godine do danas među 50 najboljih na svijetu bili su Ivan Ljubičić, Marin Čilić i(li) Borna Ćorić. Više nije nitko...

VIDEO

Najbolji hrvatski tenisač Borna Ćorić pao je 21 mjesto na ATP ljestvici i sada zauzima 55. poziciju. Pad je ubilježio i Duje Ajduković, on se spustio sa 122. na 129. poziciju, ali i Borna Gojo, koji je pao sa 134. na 151. mjesto. Jedini je napredovao Dino Prižmić, on se popeo sa 190. na 185. pozicije.

Pokretanje videa...

Borna kao Goran: 152. igrač svijeta osvojio Masters, pomeo Tsitsipasa i ušao u povijest VIDEO

Kako je Ćorić ispao iz top 50, to je prvi put da ni jedan hrvatski tenisač nije među 50 najboljih još od travnja 2003., nakon više od 21 godine! Ćorić je prvi put izvan top 50 nakon kolovoza 2022., no tada je u društvu najboljih bio Marin Čilić. On je u top 50 ušao u lipnju 2008., a tada je među elitom bio Ivan Ljubičić.

U travnju 2003., prije nego što se probio Ljubičić, a kad su Ivanišević i Ančić ispali iz to 50, Hrvatska zadnji put nije imala tenisača u tom društvu.

Borna Ćorić na Davis Cupu

Na vrhu nema promjena. Prvi je srpski tenisač Novak Đoković, drugi je Talijan Jannik Sinner, a treći Španjoalc Carlos Alcaraz. Među prvih deset je jedina promjena napredak Andreja Rubljova, koji je osvojio naslov na turniru u Madridu, što mu je donijelo napredak s osmog na šesto mjesto.

Melbourne: Marin ?ili? je pobijedio Rubljova, velikog favorita Australian Opena

Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić napredovala je jedno mjesto na WTA ljestvici, dok je Petra Martić pala čak 19 mjesta. Vekić tako zauzima 37. poziciju, a Martić je pala sa 62. na 81. poziciju. Jana Fett je skočila čak 22 mjesta i ovaj je tjedan 128. tenisačica svijeta. Napredak su ostvarile i Lucija Ćirić Bagarić i Lea Bošković. Čirić Bagarić se popela sa 202. na 185. mjesto, a Bošković sa 216. na 211.

Na vrhu nema promjena. Vodeća je Poljakinja Iga Swiatek, druga je Bjeloruskinja Arina Sabaljenka, a treća Amerikanka Coco Gauff.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja
ČUDESAN MEČ U RIJADU

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja

Prvi put nakon 25 godina dobili smo apsolutnog prvaka u teškoj kategoriji, a tu laskavu titulu u Saudijskoj Arabiji osvojio je Oleksandr Usik koji je podijeljenom odlukom sudaca slavio protiv Tysona Furyja

Gdje gledati Fury - Usik: Sve što trebate znati o meču stoljeća
SVE O BORBI

Gdje gledati Fury - Usik: Sve što trebate znati o meču stoljeća

Prema saznanjima Fury će za borbu zaraditi 105 milijuna dolara, dok će Usik zaraditi 45, ali od toga će donirati milijun i pol dolara za Ukrajinu
VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu
GOLIJADA U KOPRIVNICI

VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu

U sadržajnoj utakmici 35. kola HNL-a palo je pet pogodaka. Dinamo je gubio pa okrenuo, a na koncu do slavlja stigao u 93. minuti. Šansu su dobili juniori i rezervni igrači, a debitirao je sin trenera Sergeja Jakirovića