Obavijesti

Sport

Komentari 4

'Bjelica je ranije trebao dobiti otkaz, a igrači su posljednjih tjedana djelovali uznemireno'

'Bjelica je ranije trebao dobiti otkaz, a igrači su posljednjih tjedana djelovali uznemireno'

Union se opet bori za ostanak u Bundesligi, i to najviše zbog činjenice da skoro svi igrači iz momčadi ne dolaze ni blizu svoje normalne forme u većini utakmica, piše Kicker koji je kritizirao i igrače

VIDEO

Nenad Bjelica drugi put ove sezone dobio je otkaz. Još nedavno izgledalo je kako će uspjeti ostati u Bundesligi s Union Berlinom, ali momčad je u posljednje vrijeme upala u veliku krizu i ugrozila si ostanak, a hrvatski trener dobio je otkaz.

Čelnici su mu vjerovali i dali podršku, ali presudio mu je poraz od Bochuma (4-3), direktnog konkurenta za ostanak. Kicker je prošli tjedan pisao kako je Union već tada odlučio smijeniti Bjelicu na kraju sezone, što se već sada dogodilo, a spomenuti portal smatra kako se to trebalo dogoditi još prije utakmice s Bochumom. 

1. FC Union Berlin - Darmstadt 98

- Iako je momčad popravila izvedbe, to na kraju nije moglo spasiti Bjeličin posao. Vjerojatno bi bilo bolje da je to učinjeno prije ogleda s izravnim suparnikom Bochumom, no dobra je odluka da se momčad povjeri novim ljudima. Ekipa treba novi pristup, nove taktičke postavke i ciljanu pripremu za preostala dva suparnika kako bi se izbjegla prijetnja ispadanja u Drugu ligu - piše novinar Jannis Klimburg. 

Ne krivi samo Bjelicu za rezultatski fijasko. Smatra kako je puno igrača izvan forme. 

- Union se opet bori za ostanak u Bundesligi, i to najviše zbog činjenice da skoro svi igrači iz momčadi ne dolaze ni blizu svoje normalne forme u većini utakmica. Dobar primjer toga je igra u porazu od Bochuma (3:4). U prvom poluvremenu Union je izgledao totalno nesigurno te je napravio enorman broj defenzivnih pogrešaka. Iako je kasnije popravio izvedbu, poraz protiv izravnog suparnika nije mogao spriječiti. Bjelica je stabilizirao Union, ali u njegovom mandatu nije bio vidljiv razvoj igre, naprotiv, igrači Uniona posljednjih su tjedana povremeno izgledali uznemireno i opterećeno - piše Kicker.

Nenad Bjelica, novi trener Union Berlina

Momčad će u preostala dva kola voditi Marco Grote zajedno s pomoćnikom Sebastianom Bönigom i Marie-Louise Etom.

- Jasno je i da trenerski trojac sam ne može izvući Union, već svoj dio moraju dati i igrači kroz borbeni duh, strast i koheziju. I to od prve do posljednje minute u subotu u Kölnu.

Bjelica je opet na burzi, a zasad nije poznato hoće li dobiti odštetu za raniji raskid ugovora koji ga je vezao do ljeta 2025. godine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja
ČUDESAN MEČ U RIJADU

Usik je apsolutni prvak svijeta! U spektaklu je pobijedio Furyja

Prvi put nakon 25 godina dobili smo apsolutnog prvaka u teškoj kategoriji, a tu laskavu titulu u Saudijskoj Arabiji osvojio je Oleksandr Usik koji je podijeljenom odlukom sudaca slavio protiv Tysona Furyja

Gdje gledati Fury - Usik: Sve što trebate znati o meču stoljeća
SVE O BORBI

Gdje gledati Fury - Usik: Sve što trebate znati o meču stoljeća

Prema saznanjima Fury će za borbu zaraditi 105 milijuna dolara, dok će Usik zaraditi 45, ali od toga će donirati milijun i pol dolara za Ukrajinu
VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu
GOLIJADA U KOPRIVNICI

VIDEO Slaven - Dinamo 2-3: Klinci i rezerve srušili Belupo uoči uzvrata s Rijekom u Kupu

U sadržajnoj utakmici 35. kola HNL-a palo je pet pogodaka. Dinamo je gubio pa okrenuo, a na koncu do slavlja stigao u 93. minuti. Šansu su dobili juniori i rezervni igrači, a debitirao je sin trenera Sergeja Jakirovića