Obavijesti

News

Komentari 47

Poduzetnik blokirao trajekt u splitskoj luci: 'Dva dana čekam da se vratim doma na Lastovo!'

Poduzetnik blokirao trajekt u splitskoj luci: 'Dva dana čekam da se vratim doma na Lastovo!'
2

Marčelinu Simiću s Lastova, u Splitu su još prije šest dana prodali kartu da se može vratiti kući. Pojavio se sat i pol prije kretanja trajekta i svejedno izvisio. Kaže da je prometna povezanost s Lastovom očajna

VIDEO

Marčelinu Simiću (59) se u petak u jednom trenutku smračilo. Nije to bilo ni odmah ni zbog kratkog fitilja. Njegov je bijes postupno rastao mjesecima. Naime, od ljeta je povezanost s Lastovom, kako kaže, očajna. Jučer je sve kulminiralo i Marčelino se odlučio suprostaviti lučkoj upravi.

- Parkirao sam auto na rampu i time onemogućio da trajekt krene. Kako me nisu mogli otjerati, zvali su policiju. Paukom su mi digli auto. Natezali smo se pola sata i na kraju sam pristao otići. Ne trebaju mi nikakve njihove prijave, a u ovoj truloj državi ionako ne bih mogao ništa postići - razočaran je Marčelino. Bio je nekoliko dana poslovno u Splitu, a na Lastovo se trebao vratiti još prekjučer. No, zbog manjka mjesta na trajektu - nije uspio. Jedini termin za povratak kući kojeg su mu prije tjedan dana ponudili, bio je ovaj današnji - petak. Čovjek je kupio kartu, a danas je na trajekt sa svojim kombijem stigao sat i pol prije polaska kako se slučajno nešto ne bi zakompliciralo. 

- Zaposlenici Lučke uprave rekli su mi da čekam, da stanem zadnji, ali da nikako ne brinem jer da ću se ukrcati. Poslušao sam ih, a oni su ukrcali tri kamiona. Nakon toga više nije bilo mjesta za mene. Izvisio sam. Odlučio sam blokirati promet. Nije normalno da dva dana pokušavam doći kući i ne mogu, u 21. stoljeću - žali se čovjek.

Objašnjava kako je situacija od ljeta nemoguća.

- Trajekt Oliver koji je ranije vozio ne udovoljava standardima i u ovo doba godine ne može pristati na Lastovo. Trajekt Korčula je trenutno na remontu. Vozi jedino trajekt Lastovo koji je star 50 godina i u raspadu je pa ga krcaju do 70 posto kapaciteta. To je razlog zbog kojeg ljudi znaju izvisiti - rekao je Marčelino. Njegova priča završila je tako što mu je nakon blokade, Lučka uprava vratila novac za kupljenu kartu i ponudila mu termin koji je također danas, u 17 sati. Marčelino ga je prihvatio. Izbora nema. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama
VIDEO: MATAKOVI NA VISOKOJ NOZI

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama

Plus+ Bračni par Luka Grgo i Adriana Matak tereti za pet financijskih prijevara teških 350 tisuća eura. Pušteni su iz istražnog zatvora uz mjere opreza

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do  kada više taj strah?'
MAGNITUDA 1.3 PO RICHTERU

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do kada više taj strah?'

Epicentar potresa od 1.3 po Richteru bio četiri kilometra zapadno od Svetog Ivana Zeline
Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'
KOMENTIRAO PREGOVORE O VEĆINI

Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'

Ponižavanje SDSS-a u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. Segregiranje tih zastupnika jeste segregiranje Srba u Hrvatskoj - tvrdi Pupovac.